dinsdag 3 november 2009

Bezoek

Afgelopen week hebben we bezoek gehad van Ma, Wilco, Zoë en Fem! Het was erg gezellig en ook erg leuk om ze weer eens te zien en bij te praten. Voor Wilco en de meiden de eerste keer dat ze hier waren (sowieso eerste keer in Noorwegen) dus erg leuk dat ze nu weten waar we wonen en hoe het leven hier is. Natuurlijk kwamen ze ook vooral om hun nieuwe nichtje te leren kennen, nou die is de hele week geknuffeld door allen dus die kan er voorlopig weer even tegen ;-).
De meiden hadden het vanaf de eerste blik gezellig met elkaar en in de auto van het vliegveld naar huis werd al volop gegiecheld. Zo is het de hele week gebleven, eigenlijk hadden ze geen zin om rond te rijden of eropuit te gaan want er moest gespeeld worden!
Natuurlijk hebben we ze nog wel wat van de omgeving laten zien. Helaas was er geen sneeuw maar het voordeel daarvan was dat we nog wel naar de Briksdalsbreen konden wandelen. Verder een beetje de directe omgeving bekeken en met de pont naar Eid geweest. Zoë is nog een dagje met Luna meegweest naar school, dat vond ze erg leuk. Grootste verschil volgens Zoë tussen NL en NO is dat je hier je schoenen uit moet en binnenschoenen/crocs aan, heel raar volgens haar, wij zijn daar ondertussen al zo aan gewend. Het eerste wat Lieke zei toen ze ons huis binnenkwamen en met schoenen aan naar binnen wilden denderen was: Stop, schoenen uit! Haha... goed ingeburgerd dus.
Ondertussen is hier de rust al weer helemaal weergekeerd. Wel weer stilletjes in huis na zo'n drukke week. Lieke is vanaf 1 november elke dag naar de barnehage. Ze is er wel aan toe om elke dag echt wat te doen te hebben, gelukkig gaat ze (ondanks wat gemopper als ze haar bed uit moet komen;-))graag naar school. Ook Luna is druk met school, elke woensdag heeft ze tegenwoordig zwemles met de 4e, 5e en 6e klas.... niet te begrijpen voor ons nederlanders dat ze hier pas in de 4e klas, dus met 9 jaar, beginnen met zwemles. Voor Luna wel lekker natuurlijk want wie wil er nu niet elke week lekker zwemmen! Het weer is de afgelopen week mooi geweest, rustig en droog. Na een paar winderige dagen is het nu weer rustig en frisjes met af en toe een zonnetje dus heerlijk weer. Dus ik ga nu maar weer eens een kleine tur met de wandelwagen maken! Echt erg dat je hier zolang bevallingsverlof hebt ;-)...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Moet een erg gezellige week geweest zijn. Bedankt voor jullie leuke kaart. Ik ben er blij mee.

Groetjes uit Hardenberg,
Betsy

Juf Bianca zei

HOI,

wat een prachtige lach van zo'n kleine meid!!!! Ik ben weer even aan het bijlezen, over jullie 'avonturen'. Heerlijk om te lezen, vooral doorgaan he!
groetjes uit een miezerig Zevenaar, Bianca.