vrijdag 21 januari 2011

Winter in Utvik



Rond de jaarwisseling hadden we Opa Jan en Oma Annie een weekje te gast.
De heenreis van hun was vlotjes verlopen.... een lang geplande wachttijd in Oslo op het vliegveld, daarna nog ff langer wachten om het propellervliegtuig te fiksen die hun naar Sandane zou brengen. Ja uuuhh, zou brengen want hij landde niet...
Luna en ik stonden onder een strakke, heldere, windstille sterrenhemel te wachten op het kleine vliegveld en nadat ze twee keer rondcirkelden vlogen ze weer weg. De piloot durfde zijn kist niet neer te zetten op de korte landingsbaan. Ze zijn doorgevlogen naar Sogndal, waarna ze met de bus in Byrkjelo aankwamen.
Iets later dan gepland, maar het kwam toch nog goed. Het was wederom weer gezellig
op een klein verkoudheidje na hier en daar.
Natuurlijk traditioneel oliebollen gebakken op oudjaarsdag. Ook is er gebowld en opa/oma werden goed misbruikt om bordspelletjes mee te spelen.
Met de terugreis ging het soepel, al hadden ze wel geluk want de dag ervoor waren alle vluchten afgelast door zware sneeuwval. Dat hadden we natuurlijk ze niet verteld anders zou de stress lichtelijk toenemen.

In Nederland is het hoog water, daar hebben wij geen last van . Wel hebben we veel sneeuw gehad, waarna het begon te regenen. Het gevolg hiervan is dat er een ijsbaan op de weg ontstond en je het huis uit kan schaatsen. Afgelopen tijd zijn er hier en daar wegen afgesloten geweest doordat er een pak ijs/sneeuw naar beneden kwam. Met de 4x4 komen we altijd bij huis, maar de Ford staat nog wel eens onderaan het pad.

Luna heeft op school schietles gehad. Dit is in Nederland niet echt standaard. Hier zit een moderne schietbaan onder het schoolgebouw. Deelname was vrijwillig voor haar klas en we dachten dat vind ze niks...wel dus. Ze heeft na afsluiting een embleem van de schietclub gekregen en natuurlijk de resultaten van de schietles op papier. Dus opgepast nu…
Verder hebben Lieke en Luna nu slalomski’s en kunnen de Utvikfjellet af.
Luna heeft skiles en gaat soepeltjes naar beneden. Lieke oefent ook goed en doet ijverig haar best om d’r zus in te halen. Ikzelf ben ook in training voor de reuze slalom maar de geest is sneller dan mijn soepele lichaam. Nee.. het gaat best goed.
Annabel heeft nu echt lol in het lopen, mooi om te zien. Ook vind ze het prachtig om volle kopjes, afstandbedieningen en andere spullen van tafels te gooien, waarna ze er bovenop klimt. Dat moeten we haar nog ff afleren.
Nei ipv Nee en Hei! zeggen gaat haar ook goed af, tweetalig wordt ze snel.
Annelies is gevraagd om meer te werken in de barnehage. Ze vind het erg leuk en Annabel gaat die dagen ook mee. Vanaf februari werkt ze dus 50% bij de barnehage en 50% bij het plaatselijke winkeltje.
Verder zijn we actiever aan het zoeken naar een eigen huis. Het liefst een småbruk, (boerderijtje), maar het is lastig omdat er weinig te koop staat in de omgeving.
Zo nu is iedereen weer een beetje op de hoogte van ons wel en wee.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Altijd leuk, jullie stukjes!
Hier ook voor het eerst zelf oliebollen gebakken met oud en nieuw: ze waren wel geslaagd, al zeg ik het zelf.
Groetjes en hopelijk tot in Oslo binnenkort!!
Ine

wim winkelhorst zei

Vandaag weer eens naar jullie blogspot gekeken.Leuk!!!
Het houdt je weer eens op de hoogte van jullie wederwaardigheden.
Kennelijk komen jullie de kou goed door.
Fijn dat de kinderen al zo goed skien en verder integreren.Annelies nog gefeliciteerd met je baan weer bij de barnehage
Groeten,
Wim Wi.