zondag 30 januari 2011

En toen was Lieke alweer 6 jaar!


Afgelopen donderdag was Lieke jarig.
'S ochtends is ze eerst naar de barnehage gegaan om daar haar verjaardag te vieren. Hier doen ze dat niet zoals in nederland dat je traktaties mee moet nemen, maar mag de jarige job kiezen uit een verjaardagsmenu waar de barnehage dan voor zorgt.
De keuze was pasta met gehakt, soep met macaroni en stukjes worst of het bekende broodje worst. Nou geen moeilijke keuze dus.. gewoon zoals altijd werd er "pølser med brød" gekozen. De vlag werd uitgehangen, de verjaardagskroon werd opgezet en de verjaardag werd gevierd!
Om 14u was Johan klaar met werken en heeft hij haar gelijk opgehaald. Toen Luna ook thuis kwam heeft ze haar kadootjes uitgepakt en hebben we lekker taart gegeten.
Kadootjes waren een groot succes, vooral de Nintendo DSI die ze al heel lang wilde hebben (omdat Luna die ook heeft...). Natuurlijk wel een roze en met leuke meidenspelletjes erop. Opa en oma waren nog even op de skype en Lieke heeft live haar kadootje uitgepakt, wat ze erg leuk vond!
Ook de postbode heeft weer heel wat pakjes gebracht, allemaal bedankt voor de kaartjes en pakjes!
Om 17u was het tijd voor het kinderfeestje. 12 stuks deze keer... Gelukkig konden Luna en het buurmeisje een beetje helpen met de spelletjes en Annabel in de gaten houden. Ze hebben pannekoeken en poffertjes (dat vonden ze wel heel apart deze kleine pannekoekjes!) gegeten, daarna snoepjes uit een bak water gevist met je mond (vonden ze erg leuk en ik moest al beloven dat we dat volgend jaar weer gaan doen ;-))daarna stopdans en wat spelen (ahum... vooral de jongsten waren ietwat drukkkk..). Daarna tijd voor taart en schattenjacht (zakjes snoep zoeken) waarna er volgens Lieke ook nog een ijsje moest worden gegeten. En dat allemaal in 2 uur tijd... lang genoeg!
Lieke vond het erg leuk en was helemaal vol van haar verjaardag en de kadootjes en lag pas laat in bed. Kortom, een geslaagde verjaardag!

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Dat ziet er weer gezellig uit met al die lekkere dingen! Alweer 6 jaar!
Ik hoop dat ons kaartje ook aangekomen is.
Groetjes uit Westervoort!

Anoniem zei

Wauw, ideaal, haha, alles in 2 uur achter de rug!! Maarreh...moeders, jij hebt veel gebakken! Respect hoor, en dat met je full time job...of was dat toen nog niet?
Groetjes, Ine