vrijdag 25 april 2008

Nog even de toerist uithangen


Vanaf het moment dat we in Noorwegen zijn is het mooi weer. Donderdag zou het slechter worden, maar gelukkig was het nog erg mooi weer!
Johan hoeft nog niet te werken en Luna is altijd vrij op donderdag dus zijn we maar even de toerist uit gaan hangen en naar de Briksdalsbreen gereden. Deze gletsjer is ongeveer 50km bij Utvik vandaan. Echt een supermooie weg om te rijden en de wandeling naar de gletsjer was ook geweldig. Je kan zien dat er in de zomer (voor noorse begrippen) massa’s toeristen komen, alles was al helemaal netjes gemaakt voor het hoogseizoen. Bijzonder dus om helemaal alleen naar boven te lopen. De kids hebben ook goed doorgelopen en de waterval waar we voorbij kwamen vonden ze erg leuk. Het laatste stukje hadden ze geen zin meer dus zijn Johan en ik omstebeurt even naar de gletsjer gelopen. Een heel lawaai om de stukken eraf te horen vallen. De afgelopen jaren is er dan ook al veel van de gletsjer verdwenen.
Zeker een aanrader om te doen voor degenen die bij ons op bezoek willen komen dus.

Verder hebben we afgelopen week al een wandelingetje gemaakt op de berg achter ons huis en daarna worstjes (oftewel pølser) van de barbecue gegeten.
Lieke is al 2 keer naar de barnehage geweest en dat is ook goed gegaan. Ze is van 8.30u tot 14.30u geweest en dat is natuurlijk best lang vergeleken met de peuterspeelzaal. Ze doen wel hele leuke dingen, maandag zijn ze op een strandje vlakbij pannenkoeken gaan bakken, altijd goed natuurlijk voor ons pannenkoekenmonstertje! Woensdag hebben ze al een paar boekjes gelezen met haar en een paar woordjes geoefend, hopelijk pikt ze snel wat Noors op.

Info voor de mannen; Johan is al in training oftewel heeft al een hoogtestage gehad! Vals plat kennen ze hier niet en downhil gaat een stukje sneller… Ook een aanradertje dus..???
Ikzelf kom de bult wel af, maar erop (met Lieke achterop) gaat niet lukken, dat wordt dus wel lopen naar school.

1 opmerking:

Anoniem zei

tjonge jonge, dat zal best mooi geweest zijn die gletsjer... een machtig gevoel als je daar alleen op staat denk ik zo. Vandaag hoorde we dag 95 procent aan het verdwijnen is van die gletsjers en dat dat snel gaat.

en dan binnenkort aan het werk Johan einde toerist verhaal...we zijn benieuwd naar de noorse kazen..groetjes Nicole