donderdag 10 april 2008

We zijn er!



We zijn aangekomen in Noorwegen!
De reis is goed gegaan, de DVD speler voor in de auto was een erg geslaagd kado voor de kids (en dus ook voor de ouders..). Zelfs Abel en Freddy hebben zich goed gedragen.
Maandagavond rond 20.00uur kwamen we aan in Utvik. De hele reis hadden we slecht weer, maar hoe dichter we bij Utvik kwamen hoe mooier het werd!
We hebben hier dus ondertussen al 3 dagen heerlijk weer, ’s middags kunnen we buiten in het zonnetje ons broodje eten en de was heeft vandaag al lekker buitengehangen.
Dinsdag zijn we naar de politie gegaan om onze verblijfsvergunning op te halen, die zou klaarliggen.. nou had ik al een voorgevoel.. nou dat klopte dus en onze verblijfsvergunning was nergens te bekennen. De juiste persoon was niet aanwezig en het zou wel goed zijn maar pas volgende week woensdag of donderdag kunnen we bij haar terecht.
Gelukkig maar dat we een goede contactpersoon hebben die alles telefonisch voor ons heeft nagevraagd en geregeld! Je voelt je wel echt een vreemdeling hoor als je in zo´n situatie op het politieburo staat. Marcel (onze contactpersoon) heeft ook nagevraagd hoe het moet met het invoeren van de auto en geregeld dat Johan morgen naar Maloy moet naar de douane. Het is een bureaucratisch iets, je moet een paar keer heen en weer.
Gisteren rond 15.30uur arriveerde de verhuiswagen, heerlijk om al je spullen weer om je heen te hebben! Lieke zat met smart te wachten op haar skelter en fiets.
Ze wilde het natuurlijk gelijk uitproberen en dat was niet zo’n goed idee…. het weggetje naar ons huis is erg stijl en dus ging ze met een vreselijke vaart naar beneden. Ik denk dat ze mij aan de andere kant van het fjord hebben gehoord… ben me echt een ongeluk geschrokken! Ze dacht er niet aan te remmen maar stuurde gelukkig wel heel goed, ze stopte aan het einde van de weg, daar ging ze op de kant en stond vervolgens weer op. Gelukkig alleen vreselijk geschrokken en dit doet ze dus echt niet meer!
Vandaag hebben we de eerste stapel dozen opgeruimd en de wasmachine kon eindelijk weer aan. We hebben voor het eerst weer van onze eigen tafel gegeten en op de bank gezeten, dus langzaam wordt het ons eigen huis! Het huis voelt goed, de buurt lijkt leuk. Johan heeft de buurman al gesproken en het is een aardige man. Ook de huurbaas (Arne) is al langs geweest om ons nog het een en ander uit te leggen. Erg leuke en vriendelijke man.
De brievenbus moest nog worden opgehangen, dus hopelijk kunnen we nu post gaan krijgen.. hoop maar dat er nog geen post is geweest want waar dat dan rondslingerd…
Het uitzicht vanuit onze woonkamer is echt geweldig, het weer zit ook mee, het voelt dus alsof we nog vakantie hebben!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk om zo jullie verhaal te lezen! En fijn dat jullie spulletjes allemaal goed zijn aangekomen, niet geheel onbelangrijk... Nu kunnen jullie tenminste een thuis van jullie prachthuisje maken! Succes met alle regelzaken, en geniet ze!

Lieve groeten,

Erik, Simone, Christel en Pieter

Anoniem zei

eindelijk in jullie huis.Lijkt me pirma, en na de eerste schrik bekomen van het eerste noorse avontuur van Lieke... de spullen uitgepakt, mooi zo. En echoode je gil annelies daar in dat dal.

Er is inderdaad post al onderweg...) al een week .. die zal vast wel ergens op het postkantoor liggen..

groetjes han nicole en kids.

Anoniem zei

Leuk dat we nu de foto,s al kunnen zien. Zo te zien heb je al een onbeveiligde verbinding gevonden. Blijf er maar gebruik van maken tot je zelf een ansluiting hebt. Vandaag in Spijk geweest. Alles in orde en ook bij ons. Groeten uit Zevenaar van Pa en Ma.

Anoniem zei

Hallo weer,
Ben jullie web-log een beetje aan het verkennen.
We houden contact.

Nogmaals
Hilsen fra Westervoort.

Anoniem zei

Mooi dat jullie er zijn. Ik dacht dat ik je in Hardenberg nog hoorde gillen naar Lieke!
Er moet idd. al post zijn of misschien komt het nog. Anders maar even zoeken.
Hier alles goed. Groetjes van ons en opa en oma.

Betsy, Jan, Marjolein en Tom

Anoniem zei

Ik wil jullie heeeeeeeeel veel geluk wensen op jullie nieuwe stekje,heb jullie niet meer gezien om afscheid te nemen op de peuterspeelzaal maar wens jullie alle goeds toe en een dikke knuf voor de meiden...
Jenny (juf van de peuterspeelzaal)