dinsdag 26 augustus 2008

Weekendje weg met de sleurhut

Na de eerste schoolweek (die toch wel weer heel wat energie heeft gekost) vonden we het tijd om eens met de sleurhut naar de kust te rijden. Op naar Selje, waar de stranden zo mooi schijnen te zijn. De buurvrouw komt uit Selje, en als we daarnaartoe wilden dan moesten we haar maar vragen want dan konden we wel op het terrein van haar broer gaan staan die daar woont en hutten verhuurt. Zo gezegd zo gedaan; dus op naar Selje! Het was een heerlijke plek met uitzicht over het haventje en het water. Ook mochten we daar een bootje lenen en dus tijd voor onze allereerste vistochtje! Nadat we zaterdag eerst Selje en de prachtige stranden hadden bewonderd zijn we het water opgegaan. Luna en Lieke vonden het erg leuk om met zo´n motorbootje over het fjord te varen! Toch die hengel dus maar een uitproberen en na 2 keer hengelen had ik al beet! Gelach en gegil dus want wie gaat die vis van de hengel halen?...precies.. Johan dus… Beurt dus aan Johan die ook wel even een vis ging vangen.... hij gooit de hengel uit en KRAK... het haakje eraf gebroken...haha... grote hilariteit dus en de meiden hadden dikke lol!


Ondertussen weer terug naar het gewone leventje... Luna weer naar school, het gaat nog niet helemaal lekker maar hopelijk komt dat snel goed. Ze krijgt nu 3 tot 4 uur extra noorse les per week en dat ziet er goed uit, een hele ervaren juf. Maar al met al is het natuurlijk erg pittig en dat valt niet altijd mee.
Lieke gaat nog 2 dagen per week naar de barnehage en dat gaat zo goed dat ik vandaag heb aangevraagd of ze vanaf oktober 3 dagen mag komen. Ze begrijpt de juffen al goed maar praat nog in het nederlands terug. De grote groep (3 tm 5 jaar) waar Lieke in zit is een leuk groepje kinderen (ongeveer 13 kids) met een paar meiden die even oud zijn als Lieke en daar speelt ze erg leuk mee. Alle jongens zijn stom volgens haar (hallo... 3 en half!), waarop ik natuurlijk zei; maar Jort is toch ook een jongen? Haar antwoord; Ja, maar die is wel het allerliefste! Er wordt dus ook nog veel aan de nederlandse vriendjes en vriendinnetjes gedacht.

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee leuk! Een nieuw stukje! Lachen hoor, dat vissen, gatverdamme, zou precies hetzelfde hebben: "Jan, ga je verschrikkelijke gang, gna gna".
Arme Luna, hier was ik al bang voor, hopelijk gaat dat binnenkort idd snel voorbij en is ze weer gewend (en is ze wat zelfverzekerder). En die Lieke, schatje, gek idee hoor, dat ze zo goed al Noors kan verstaan. Moeten een keertje Skypen met de kids erbij, lijkt me leuk. Johan nog steeds blij met de kaasfabriek? Een jij ook?
Groetjes! Ine

Anoniem zei

En hoe smaakte de vis. johan heeft dan wel de haak verwijderd maar ik mis een beetje hoe het schoonmaken en bakken van de vis ging.

groeten Han

Johan, Annelies, Luna, Lieke en Annabel zei

Hee Han!
Tsja.. moet ik je toch teleurstellen.. omdat het maar 1 visje was hebben we hem maar teruggegooid! Vonden de meiden ook wat minder zielig... Echte noren zijn we dus nog lang niet..haha...
Groetjes, Annelies

Anoniem zei

Hoi Johan en Annelies,

Martine en ik hebben zojuist jullie site even bekeken. Echt ontzettend gaaf en wat een verschil met onze wereld als je dan de foto's bekijkt. Maar Noorwegen is echt super mooi hoor!
De taal is best moeilijk hè voor de kids, Noors is dan toch weer anders dan Engels. Kymani spreekt het gelukkig al heel goed.
Nou wij wensen jullie daar heel veel plezier. groetjes, Martin en Martine