maandag 8 september 2008

Noors verjaardagsfeestje!

Ondertussen heeft Luna er alweer 3 weken school opzitten.
Ze is weer een beetje gewend en begint al weer beduidend beter noors te praten. Je merkt dus echt dat ze het beste leert van het praten op school. De extra noorse les doet haar ook goed. Het enige wat ze wat minder vindt is de berg huiswerk die ze meekrijgt. Het is erg veel omdat ze dus van die extra noorse les ook nog huiswerk heeft en dat dus bovenop het huiswerk voor noors, engels en rekenen dat de hele klas moet doen. In Nederland was ze dat natuurlijk helemaal nog niet gewend dus het is ook een kwestie van er regelmaat in krijgen.
Ze gaat sinds vorige week met de taxi naar school. Het nieuwe (nederlandse) jongetje dat hier in de straat is komen wonen had recht op een taxi omdat hij in de 1e klas zit en verder dan 1 km moet lopen naar de bushalte. Toen hebben de buurvrouw en ik aangevraagd of Luna en Dorthea mee mochten rijden want die taxi komt toch langs. Het is voor ons toch 1,2 km de bult af en (vooral..) op lopen naar de bus en vooral in de winter is dat een heftige wandeling, dus.... heeft Luna nu geluk en wordt voor het huis opgehaald en op school weer afgezet, wat een luxe!

Afgelopen vrijdag heeft Luna haar verjaardagsfeestje gehouden. Ze had alle meisjes uit haar klas (3e en 4e samen) uitgenodigd plus 2 buurmeisjes, totaal waren er 11 stuks! Ze zijn hier niet gewend aan super georganiseerde en langdurende feestjes (super!), dus gewoon taart en pølser eten en verder spelen! Luna vond het wel leuk om wat Nederlandse spelletjes te doen dus hebben we gekoekhapt (ja.. happen naar echte Peijneburg…de laatste…snik..), gespijkerpoept en snoepjes uit een bak water gehapt. Vooral dat laatste vonden ze allemaal geweldig en de hele zak snoep is leeggegaan! Ook de hagelslag om de taart en muffins mee te versieren vonden ze erg lekker. Verder verspreiden de meiden zich door het hele huis en hebben erg gezellig gespeeld.


Met Luna´s feestje was het regenachtig weer maar de rest van het weekend hebben we stralend weer gehad.
Gisteren hebben we nog bezoek gehad van een erg aardig stel dat ook in Utvik woont, ze hebben een dochtertje waar Lieke veel mee speelt op de barnehage en een zoontje dat in de 2e klas zit. Ook hebben ze pas een baby en dus is zij het eerste jaar thuis voor de baby, dat is echt geweldig geregeld hier! Erg aardig dat ze ons iedere keer een beetje bijpraten over van alles wat hier speelt en wat er te doen is. Nu weten we dat aanstaande donderdag de kindergymclub weer van start gaat dus kunnen de meiden eindelijk weer gaan sporten.
Voor Luna is er hier ook een voetbalclub, er wordt veel gevoetbald door meisjes in Noorwegen. Maargoed, dat ziet Luna niet zitten, voetbal is voor jongens! Vanaf 9 jaar kan ze wel gaan handballen, dus voorlopig maar even naar de barneidrett waar ze van alles doen in de sporthal en af en toe zwembad.

Na dat bezoek zijn we in de auto gestapt en met de kano naar het Oldenvatn gereden. Daar hebben we heerlijk rondgevaren op het prachtige blauwe meer. We hadden eten en drinken meegenomen dus lekker gepicknickt en "slappe av"…

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Leuk feestje, zo te zien! Nou, dat komt dan goed uit dat je daar niet zoveel aan hoeft te doen. Ik heb mijn hoofd weer lopen breken wat we nu zouden doen voor Sam. Uiteindelijk, denk ik, goed gelukt; we gaan naar Kasteel Doornenburg en de meiden ( 8 stuks) mogen zich verkleden en krijgen een speurtocht door het kasteel en moeten letters zoeken en daar op het eind een woord van maken. Leek leuk op de site, dus maar geboekt. Dit gaat a.s. woensdag plaatsvinden ;-)

Nog wat gevangen trouwens?

Groetjes, Ine

Anoniem zei

Hei Annelies,

Bedankt voor je berichtje op onze site. Het is wel grappig dat we in de zelfde tijd zijn geemigreerd naar Noorwegen. Ik heb al jullie logjes gelezen en zie dat jullie al veel dingen ondernomen hebben.
Had je gelijk al een baantje?
Ik ben nu aan het solliciteren dus ik ben benieuwd.
Ja wie weet komen we elkaar nog wel eens tegen.
Fijn weekend.

Groetjes nancy