zondag 28 september 2008

Weer uitzicht op de sneeuw!

De herfst is vanaf dit weekend echt ingetreden in Utvik. Woensdag was het de hele dag regenachtig en dikke bewolking, maarja toen Johan thuiskwam van zijn werk vertelde hij dat het in Byrkjelo de hele dag zonnig was geweest! Blijkt dus dat als ik even 100-200 meter omhoog was gelopen dat ik de hele dag in het zonnetje had kunnen zitten.. en dan met uitzicht op de wolk onder mij.... Luna en ik zijn aan het einde van de dag de Utvikjellet overgereden omdat we boodschappen gingen doen (heerlijk weer was het in Sandane!) toen heb ik deze foto's gemaakt. Die wolk heeft 3 dagen op het dorp gehangen!

1: De wolk die er de hele dag hing 2: Uitzicht vanaf de fjell 3+4: Later op de dag, rond 19.00u lagen we weer net uit de wolk
Uitzicht op ons huis toen we terugkwamen van Sandane, weer uit de wolk.
Gisteren was het de hele dag fris en regen. Lekker weer om eens lekker binnen te blijven, ook best gezellig. Vanochtend stond ik in de keuken een broodje te smeren en ik zie een witte gloed op de bergen...ach ja nog niet helemaal wakker..zal wel zo lijken. Toen liep ik even naar buiten en zag tot mijn verbazing dat het inderdaad echt sneeuw was, alle toppen waren bedekt! Die herfst die dus net begonnen is slaat hier wel erg snel om in winter! Maar geweldig om te zien.
Mensen hier hebben trouwens erg veel zin in winter, de praatjes over kerstmis beginnen alweer. Jaaa, het is zo kerstmis (volgens de noren dan hè)... ik heb al een verhaal gehoord over iemand die alle kadootjes al in huis heeft!
Uitzicht op de sneeuw aan de achterkant en de voorkant van ons huis.
Verder was het vandaag Luna's eerste optreden met het barnekor....in de kerk... jaa... we zijn met z'n allen naar de kerk geweest. Alle nederlandse en poolse families die hier in Utvik zijn komen wonen waren speciaal uitgenodigd voor deze "hausttakkegudsteneste" letterlijk vertaald "herfsttakkenkerkdienst".
Tijdens deze dienst moeten de kinderen een mandje met bloemen, fruit of groente meenemen. Daarmee wordt het altaar versierd en wordt er stilgestaan bij al het goede dat de natuur ons geeft. Ondanks dat wij niet godsdienstig zijn was het toch een leuke dienst, niet zo stijf en de kinderen hoefden niet zo stil te zitten. Ook werden er nog 2 baby's gedoopt en 2 jongens uit de 5e klas kregen een bijbel overhandigd. Min of meer een speciale kinderdienst dus.
Luna deed het supergoed met het kinderkoor(tje), ze vond het wel spannend maar hartstikke leuk.


Na onze belevenissen in de kerk even tijd om eropuit te gaan en de sneeuw van iets dichter bij te zien. We zijn met de auto omhoog gereden naar de Myklebuststøylen, dat is een heel stijl en hobbelig pad, alleen met 4x4 of tractor te berijden.
Daar hebben we een stukje gewandeld naar de hytter die daar staan. Het is daar echt heel erg mooi, prachtig uitzicht en nu met die herfstkleuren erg speciaal.
Dus daar komen nog een paar leuke herfstkiekjes...
Dat was het weer voor deze week. Het wordt steeds moeilijker wat te schrijven omdat het alledaagse nou ook weer niet zo heel spannend is. Maar volgende week zal Johan als het goed is wat gaan schrijven over zijn ervaringen met de jacht... hij is vandaag door de "opperjager" van het dorp gevraagd om mee te gaan volgende week zaterdag!

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Begrijp dat het lastiger wordt om te schrijven, maar probeer het toch, maar alleen al voor de prachtige foto's. Die wolk, dat hebben wij ook al eens gezien. Stonden we op een berg, komt er zo een wolk vanuit het dal omhoog. Heel bijzonder, maar niet leuk als je er 3 dagen inzit.

Groetjes Ellen

Anoniem zei

Ja de wolken kunnen aardig laag hangen. Wij reden woensdag naar Førde om familie op te halen. We gingen met schitterend weer van huis en richting Førde werd het steeds bewolkter. We reden er doorheen en in Førde was het heel koud en de wolk heeft er een uur of twee gehangen. toen brak de zon door en hebben we de rest van de dag heerlijk weer gehad. Hier is er ook sneeuw gevallen op de berg. Prachtig om te zien. Het is niet veel maar sneeuw is sneeuw toch?
Jullie hebben trouwens ook een prachtig uitzicht!
Het schrijven doe ik een keer in de week of zo met de nodige foto's erbij want daar zit het thuisfront ook op te wachten.
Leuk dat hij meegaat met een jager. Johannes gaat binnenkort ook een keer mee. Morgen gaat hij helpen een hert aan stukken snijden. tja alles is wel anders dan in NL zeg maar.
Geniet er van he!

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Hoi!

Nou, die alledaagse belevenissen zijn ook leuk om te volgen hoor, vind het altijd leuk om iets te lezen. Schoolverhaaltjes, werk, uitzicht, allemaal leuk, zo kun je jullie en jullie leven daar toch nog een beetje volgen. Dat kopje thee zet ik dan wel hier en dan ben ik toch even 'op visite'.
Mooie foto's trouwens. Hier is het nu ook echt definitief herfst. Het regent als een gek en Sam zit alweer thuis met een blaffende hoest en koorts.
Groetjes daar,
Ine