zondag 5 oktober 2008

In de sneeuw

Vanavond na het eten zijn we toch maar eens even de Utvikfjellet opgereden. In Utvik was het ondertussen echt gaan regenen dus zou het op de fjell sneeuwen vroegen wij ons af?
Het antwoord was JA dus! Heel apart hoor om middenin de herfst ineens in de sneeuw te lopen. Toen we boven waren (op 600meter hoogte trouwens) begon het steeds harder en harder te sneeuwen, voor nederlandse begrippen al een onwaarschijnlijk pak sneeuw. Toen weer snel naar beneden ..... de auto die ons tegemoet kwam zag Johan in de achteruitkijkspiegel zo van de weg afglijden en omrollen! Snel gestopt dus en ernaartoe gelopen en gelukkig kwam de vrouw er helemaal heel uit. Het bleek iemand uit Tistam te zijn die we al eens hadden ontmoet. Ze heeft bij ons in de auto gewacht totdat geregeld was dat haar auto zou worden opgehaald. Ondertussen waren er meer auto's die de fjell niet meer op durfden te rijden en stopten, iedereen was echt overvallen door de sneeuw. We hebben de vrouw naar huis gebracht en haar auto achtergelaten. Toch nog weer wat meegemaakt vandaag.................

Foto 1 : Luna en Lieke bij de skipiste Foto 2: De auto met (sinds gisteren!!!) sneeuwbanden Foto 3: Weer lekker binnen bij de kachel

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Ligt er bij jullie huis ook al sneeuw dan?
Heerlijk zeg! Al is het voor het verkeer even wennen natuurlijk.
Hier zit het nog niet in de lucht.
Er is al wel wat op de bergen gevallen maar dat is zo hoog.
Zitten jullie zeker hoger als ons?

Groetjes Nancy

Anoniem zei

Wauw! Wat een verhaal...ik ben hier net boerenkool aan het maken, maar wij zitten nog volop in de herfst hoor. Het is hier trouwens best zacht weer, zag zelfs op het nieuws dat we de 20 graden gaan halen deze week. Dus dat wordt weer fleecevesten-weer ipv de winterjassen die we net gebruikten.
Vanavond gaan we Stan bewonderen, joepie!
Groetjes,Ine

Anoniem zei

Super.........koud zeg al die sneeuw. Hier is het ongeveer 18 graden en geen sneeuw te bekennen.

Het zonnetje schijnt. De bladeren laten hun herfstkleuren zien.

Groetjes,
Betsy

Anoniem zei

Hoi,

Een mooi gezicht die witte bergen, maar voor het verkeer niet echt prettig. Hier vandaag een echte herfstdag. Al twee keer weggeregend in de speeltuin. Jelle en Veerle hebben nu herfstvakantie.

Geniet van de sneeuw maar doe ook voorzichtig!

Knuffels voor iedereen.

Groeten uit Doesburg.

Anoniem zei

Wat cool zeg - welk skigebied vinden jullie het leukste in de buurt?