zondag 28 december 2008

Op de lange latten



Zo, de kerstdagen zitten erop…. in Nederland. Hier tellen ze nog even door tot het nieuwe jaar. Het is dus vandaag 4e Kerstdag.
Het was helaas in het dorp geen witte kerst, de sneeuwgrens lag ca 100 meter boven ons huis. Natuurlijk lag er op de piste in de achtertuin van ons huis wel sneeuw ,dus sneeuwpret met de slee hebben we wel gehad.
Luna en Lieke hebben voor het eerst op de langrennski’s gestaan.
Beide hebben ze een setje kunnen lenen van het buurmeisje Dorthea, dus dat is mooi handig om het uit te proberen.
Onze meiden hadden er zin in en het ging hartstikke goed. Ze hadden de smaak te pakken met als gevolg dat we de volgende dag weer op de piste stonden,…en vandaag waarschijnlijk ook.
Het wordt dus tijd om zelf ook maar een ski-setje te kopen.
Nog een weekje en m’n voet is dan ook klaar voor de wintersport.
De dagen worden nu weer langer. Het is lang niet zo donker in de winter als we voor de emigratie in gedachte hadden. Het is een uurtje eerder donker dan in nederland. Met sneeuw en volle maan kan je s'nachts zelfs ver wegkijken.
Vanavond is er in het dorpscafé live muziek dus daar gaan we maar eens even een biertje happen.
Oudejaarsdag gaan we oer-Hollandse oliebollen bakken want die kennen ze hier niet. Traditioneel bakt Opa Jan deze ,maar hij zal ze wel niet warm komen afleveren….tja emigreren heeft niet alleen maar voordelen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ja ik wil best nog een balletje voor jullie bakken maar..... met de post duurt het ongeveer een week voordat jullie ze hebben. Maar ... met schimmel zijn ze ook lekker hoor. Veel plezier met het bakken.

Opa en Oma

Anoniem zei

Das nog eens wat anders dan in de korte broek kerst vieren. We wensen jullie een goed uiteinde met veel sneeuw en vuurwerk.
Groeten de Monsen