zondag 1 februari 2009

De zondagsmiddags-tur.



Gisteravond de berg afgedaald en toen heb ik nog even in het lokale cafe een biertje gedronken. Annelies was thuis gebleven en lag languit op de bank voor de kachel tv te kijken …ook best lekker. In het café was een "bespreking" van de fredagsclubben.
Dit is een club van mensen in utvik die wel van een etentje/feestje houden.
De Noren houden wel van quizzen. Gisteravond hadden we er ook weer eentje. Er is dan iemand die wat vragen verzint over allerlei zin en onzin zaken, waarna de rest in groepjes de antwoorden opschrijft.
Redelijk oubollig en het gaat er serieus aan toe, maar met een biertje erbij wel uit te houden. Onze groep had gisteren gewonnen, dus we hadden een biertje extra verdient. Dit betekend wel dat wij de volgende keer de vragen moeten verzinnen en ze verwachten wel vragen over Nederland….
Het is al enkele dagen lekker rustig zonnig weer. Voor de sneeuw moeten we wel de berg op want in het dorp ligt niks.
Jaja ook bij huis hebben we langzaam weer wat zon want hij klimt al weer over de berg heen.
Vandaag en gisteren zijn we de Utvikfjellet op geweest, daar een strak blauwe lucht met een knallende zon! Heerlijk winterweer.
Rugzak met eten en drinken mee op de slee. We waren niet de enigste want voor de Noren is de zondag een echte familie tur-dag, dus kinderen van 0 tot 80 jaar de natuur in.
Luna & Lieke (die met de Unox mutsen) houden het al langer uit op de langrenn-latten en leuk voor hun is het natuurlijk als "die ouwe" op zijn plaat gaat..
Helaas deze keer geen kudde rendieren gezien, misschien deze week s’avonds weer.
Vorige week stonden er ca 60 stuks op de weg rondom de auto. Ik had het autoraam open gedaan en kon ze bijna aanraken. Helaas had ik geen camera bij mee dus de foto houden jullie tegoed.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

hallo allemaal ,wat een mooie foto,s.
Lieke wat kun jij al goed langlaufen,dat durf ik niet hoor.allemaal eendikke kus van oma en van opa natuurlijk.

Anoniem zei

Geweldige foto's met dat lekkere zonnetje en sneeuw om jaloers op te worden. En dan die Unox mutsen!
Gaaf hoor!
Groetjes Kim